Laminointimenetelmä

Laminointimenetelmä on lisäävän valmistuksen prosessi, jossa materiaalikalvoja yhdistetään toisiinsa kappaleen muodostamiseksi

SheetLamination small  

Laminointiprosessissa kappale muodostetaan liittämällä yhteen materiaalikalvoja. Kalvomateriaalit voivat olla lähes mitä tahansa, kuten muoveja, paperia, komposiitteja ja myös metalleja.

Metallin laminointiprosessi tapahtuu sijoittamalla metallilevyjä toistensa päälle, leikkaamalla levyt muotoonsa ja liittämällä ne yhteen. Leikkaus tehdään yleisesti laserilla tai veitsellä ja liittäminen liimaamalla tai esimerkiksi ultraäänihitsauksella. Prosessijärjestys materiaalin leikkauksen, sijoittelun ja liittämisen välillä voi vaihdella.

Ultraäänellä liittäminen tapahtuu liikuttamalla ultraäänitaajuudella värähtelevää akselia levyjen päällä. Värähtelyt muuttuvat lämmöksi levyjen välissä, jolloin levyt hitsautuvat kiinni toisiinsa. Ultraäänihitsaus laminointikoneet eivät tarvitse suljettua ympäristöä, koska liittäminen tapahtuu kappaleen sisällä, toisin kuin muissa lisäävän valmistuksen prosesseissa. Ultraääniliittämistä käytetään synonyyminä ultraäänihitsaukselle.

Laminointimenetelmä on lisäävän valmistuksen prosessi, jossa materiaalikalvoja yhdistetään toisiinsa kappaleen muodostamiseksi.